Lucru la distanță – secrete și soluții

Majoritatea companiilor europene își pun întrebarea dacă nu e cazul să trimită toți angajații să lucreze de acasă (sau cel puțin pe cei care îi pot trimite) și nu e departe până acastă întrebarea va fi pusă și în Republica Moldova – dacă deja nu e pusă, în contextul în care școlile au fost închise și orice tusă te face să ai ochiul zvâcnind 영어 오디오북 mp3 다운로드.

Acum apare întrebarea: dar cum eu ca manager să mă asigur că membrii echipei mele vor avea aceeași performanță la distanță ca și atunci când sunt la oficiu hwp 뷰어.
Răspunsul cel mai sincer și direct ar fi – nicicum. Pentru că la birou nouă deseori ar putea să ne pară că colegii sunt mai angajați și cu o performață mai mare doar pentru că suntem alături de ei și avem senzația falsă de control 다운로드.

Prima și cea mai importantă practică care trebuie să existe în orice echipă de maturi este încrederea. Încrederea se oferă și niciodată nu se cere – cine vrea ți-o oferă, cine nu – nu xhr.
Dar dacă am învățat ceva pe parcursul experienței mele ca angajat și ca manager este că chiar și atunci când oferi încrederea este nevoie să ajuți oamenii să o primească și să-i înveți cum să beneficieze de ea 다운로드.
Micromanagementul este în sângele aproape oricărui manager din Republica Moldova și atâta timp cât deprindem colegii că orice pas făcut trebuie să fie aprobat de șef – nu ajungem nicărieri 웹스나이퍼 다운로드. Și vinovat de asta vei fi doar tu ca lider de echipă/afacere.
Rolul tău ca manager este să ajuți oamenii să identifice soluții și să le oferi posibilitatea să lucreze, nu să le zici ce să facă 답답한 새벽.

în ideal orice echipă trebuie să tindă în cadranul dreapta sus

Dacă s-a întâmplat magia și există o relație de încredere în echipă următoarea întrebare care e bine să ni-o punem este cum asigurăm angajarea tuturor membrilor echipei în atingerea obiectivelor 다운로드?
Și aici trebuie să separăm echipele în 2 tipuri: strict operaționale, care muncesc în front-line sau au obiective liniare (gen să vinzi atâta, să răsunzi la atâtea apeluri să calculezi atâtea ecuații) și echipele care lucrează într-un mediu mai creativ, cu un nivel mai înalt de autonomie 다운로드.

Pentru primul caz e nevoie de obiective foarte clar stabilite și înțelegerea legăturii dintre atingerea obiectivului și remunerare 카톡 프로필사진 다운로드.
Pe lângă obiective clar definite pentru toți e nevoie și de transparență maximă în performața fiecăruia: Anastasia trebuie să știe cât face Maxim raportat la performanța totală a echipei și toți membrii echipei trebuie să știe cât mai au până la atingera finală a obiectivului. Nu mă bag în concepte de gamification – asta e altă planetă.

Pentru al 2lea caz, motivarea liniară nu prea merge, în acest caz este importnat să conectăm echipa la procesul decizional și de setare a obiectivelor. Tehnici sunt o mulțime. Putem folosi crearea unei viziuni și desfășurarea inversă a ciclului cronologic – până ajunge la obiective pe termen scurt, sau cum fac multe companii mari (în special cei din grupul GAFA) se poate folosi metodologia de OKR:

Tehnica preferată într-un final contează mai puțin, contează filosofia – fiecare membru de echipă alege singur care poate fi contribuția ei/lui la rezultatele echpei și volumul de aport.
Evident aici este important să fie păstrat principiul de transparență în echipă.

Acum, înainte de ne pune întrebarea de ce (poate) unii colegi nu oferă același randament la distanță, cum nouă ne pare, că oferă în oficiu ar fi bine să răspundem la câteva întrebări:
1. Toți membrii echipei mele înțeleg ce trebuie să facă?
2. Felul în care au fost setate obiectivele corespunde contextului în care ei lucrează?
3. Am eu încredere în colegi și ei în mine?
4. Există transparență în acțiunile fiecăruia în cadrul echipei?
5. Fiecare membru are totul de ce are nevoie pentru performanță la distanță (atât soft cât și hard)?

Dacă răspunsul la măcar una din întrebări este nu – atunci problema nu este în angajați dar în manager.

Ah da, mai este un mic secret: atunci când lucrăm în mod operațional, la activitățile de zi cu zi este cu mult mai greu să lucrezi la distanță decât când muncim în mod de proiect.
Așa că dacă ai vreun proiect care demult nu începe pentru că ai prea multe activități recurente în echipă – ai putea încerca să trimiți toată lumea să lucreze de acasă și să îl începi.