Cum un „venit minim garantat” ar salva multă lume acum

O mulțime de oameni sunt stresați odată cu intoducerea stărilor de urgență cam peste tot în lume 다운로드.
Pe lângă faptul că generațiile actuale nu prea sunt deprinse cu astfel de restricții și elementar nu cunosc cum să se comporte. Cum să lucreze de acasă când picii tot le cer atenția și cum să își organizeze timpul în contextul în care toate spațiile de socializare au fost închise 다운로드.

Dificil. Un pic dificil.

Dar presiunea adevărată vine în momentul în care te gândești la banii din care vei exista tu și familia ta 감수성.
Ai noroc dacă poți lucra la distanță sau ai posibilitatea să îți iei concediu de boală și să primești fie 100% din salariu sau măcar 70%-90%, iar dacă nu 다운로드? Dacă unica ta șansă este concediul pe care îl ai anual și apoi – nimic. Sau în genere dacă riști să pierzi locul de muncă?

Dificil 다운로드. Foarte dificil.

În acest context existența venintului mediu garantat ar fi salvarea pentru mulți dintre noi. Dacă ar fi existat. Dar nu e.
Sunt țări, precum Canada, Franța, Irlanda și cu siguranță mai sunt vreo 2, care oferă în anumite condiții compensare financiară pentru cei care își pierd veniturile – măsura e temporară desigur, dar arată clar că în cazul unor economii puternice e posibil.

De unde ar putea apărea aceste sume în teorie?

În urma automatizării și robotizării s-ar crea, în teorie, procese care nu mai au nevoie de intervenție umană și sunt mult mai autonome – trenuri și metrouri care merg singure, fabrici care sunt administrate de 10 persoane. Toate acestea deja nu mai sunt sience fiction ci realități de zi cu zi. Profitul obținut în urma reducerii costurilor pentru achitarea salariilor ar fi o sursă.

O taxă pe profit după un X anumit de profit economic. Altfel zis, dacă o companie în profiturile sale depășește o sumă anumită – aceasta ar putea achita 0.5% din profit în fondul de distribuire a veniturilor. Beneficiul pe de o parte ar însemna încurajare de reinvestire a banilor în procesul economic și în angajați, pe de altă parte – o eventuală contibuție.

Acestea ar fi primele 2 surse în viziunea mea. Deși sunt sigur că dacă ne punem întrebarea cu adevărat – am găsi mai multe surse.
De ce avem nevoie de acest minim garantat cred că nu mai e nevoie de argumentat azi.

Da – postarea este un pic despre utopie, azi. Dar cândva și lucru la distanță părea utopie, iar în condițiile actuale a devenit unica salvare pentru zeci de mii de oameni.
Dar nu toți au această salvare.