COVID-19 pozitiv – este noul normal

Slavă rațiunii – nu mai avem dezbatere dacă este nevoie de izolare socială sau nu, dacă coronavirusul este periculos sau nu – avem practic tot globul acasă 다운로드. Asta va lovi peste economie, dar asta va fi mai târziu.
Oamenii bolnavi nu pot lucra, așa că mai bine o economie șchioapă, decât moartă.

Este timpul însă să îmbrățișăm o nouă realitate: este normal să fii COVID-19 pozitiv 메탈슬러그6. Premierul Britaniei, regele de Monaco, Tom Hanks etc. etc. Lista e lungă și numai va crește.

Să pornim de la faptul că izolarea socială nu te va salva de infectare 다운로드. Izolarea socială îi permite sistemului medical să funcționeze în limite acceptabile. Adica în loc să avem 70% din țară care se infectează deodată, noi întindem această perioadă pe o durată de 3-4 luni
În felul acesta oamenii care au nevoie de ajutor îl vor putea primi 써니사이드 첫사랑 다운로드.
Și nu va fi colaps al sistemului de reanimare, pentru că un colaps ar însemna că nu vor putea salvați nu doar cei care sunt gravi cu COVID-19, dar și oricine a nimerit într-un accident, are atac de cord sau comă cetornică 그랜드 주석.

Eu sper că tu deja știai asta.

Acum, cât de izolat nu ai sta – COVID-ul e extrem de molipsitor și deja e sigur probat că se transmite și de la oamenii care nu prezintă simptome.
Eu tare nu vroiam să cred în asta, dar toate studiile și practicile deja indică spre asta.

Efectiv unul din colegii tăi, cu care te-ai văzut 2 săptămâini în urmă putea fi infectat, să nu prezinte simptome și să te infecteze pe tine, și tu abia acum să dezvolți simptomele sau să nu le dezvolți deloc, dar să-i infectezi pe cei cu care contactezi. Asta e sensul izolării: reducem numărul de oameni cu care contactăm.
Dar în același timp șansesele să ne infectăm sunt constant ridicate, odată ce mulți din cei care poartă virusul ar putea nici să nu știe

Ce e de făcut?
Nimic ce deja nu faci.

În același timp nu e nevoie să stigmatizăm oamenii care au/vor avea/au avut COVID-19. Pentru cei care au trecut prin acest virus fără urmări grave pentru ei în genere ar trebui să ne bucurăm – ei nu mai sunt molipsitori și nici nu îl mai transmit.

Cei care sunt bolnavi acum, sau presupun că sunt bolnavi trebuie să se auto izoleze. În caz de necesitate să soliticite suport medical.
Dar în același timp, dacă știm pe cineva care se simte rău, are temperatură 38°+ nu trebuie să îl/o evităm. Dimpotrivă, respectând regulile de precauție, purtând mască și mânuși (da-da acesta este unicul caz când purtarea măștii și a mânușilor are sens) să încercă să îi ajutăm: le ducem produse, le scoatem gunoiul, evităm contactul cu ei de tot. Dacă ajunge să gătim pentru ei mai întâi spălăm cu apă fierbinte toate obiectele cu care vom interacționa (virusul moare la 56° C în decurs de 5 minute și de la spălare cu săpun pe parcursul de 20 secunde).
Evident că persoana care îngrijește de cineva bolnav este bine să fie tânără, fără boli cronice, fără afecțiuni a căilor respiratorii inferioare și preferabil cu o imuniate bună.

Cel mai probabil că voi avea COVID-19 sau poate deja l-am avut și nu am știut. Eu și soția mea suntem tineri, piciul e copil și la copii deseori se trece asimptomatic. Eu niciodată nu aș pleca de lângă ei dacă ar prezenta simptome și nici ei nu m-ar lăsa.
Încearcă să te gândești ce atitudine ai vrea să primești când vei fi infectat (pentru că 70% că vei fi) și oferă și tu același tratament.

Iar până atunci nu uităm: cu cât mai bine păstrăm distanța socială cu atât mai multe șanse oferim sistemului medical să îi salveze pe cei care vor fi în stare gravă.

P.S. azi de pe strada mea au fost luate cu ambulanța 2 persoane. Franța a încetat să ofere teste de COVID-19 pentru toți, pentru a le direcționa după necesitate. Cifrele pe care le vezi zilinic aici nu prezintă imaginea finală adevărată. Cifrele de infectați sunt mult mai mari, dar nu asta trebuie să ne îngrijoreze, trebuie să ne îngrijoreze numărul de oameni care au decedat și să încercăm să le facem cât mai aproape de 0 în fiecare zi.