Avem nevoie de responsabilitate și dragoste

Am să încep cu exemplu Parisului:
În Franța e permis să ieși
1 scanpst.exe. dacă trebuie să te delplasezi la lucru pentru că nu poți face lucru la distanță
2. necesități medicale
3. cumpărături de primă necesitate
4 다운로드. ca să mergi să ai grijă de un membru de familie care are nevoie de îngrijire
5. pentru activități sportive/plibatul copiilor/a animalelor de companie cu condiția că nu socializezi cu nimeni

****
Pe strada de lângă casa mea un canal local filma cum trec oamenii, dacă trece vreun cuplu care face jogging sau o pereche de părinți care au scos la plimbare copii – filmează, dacă trece o singură persoană, sau nu trece nimeni câte 5-10 minute (ce tot se întâmplă) – nu filmează 데드 스페이스 다운로드.

În felul acesta se creează impresia că toți au dat-o buzna afară.
Seară arată la știri.
Oamenii mai sensibili se panichează și încep să fotografieze pe fereastră și prin broasca ușii toți vecinii care fac o mișcare 다운로드.

Simți cum ai scris un status despre CÂT DE IMPORTANT ESTE SĂ NE IZOLĂM și te miri de ce se plimbă toți oamenii ieștea în parcuri 다운로드?
Oprește-te.
Simți cum vrei să fotografiezi pe cineva, cum se plimbă în opinia ta iresponsabil – fără mască și încă și cu căruțul cu copil?
Oprește-te.
Simți cum vrei să scrii un status despre femeile celea care au fost la mănăstire în Ucraina și s-au întors bolnave și cât îs de proaste ele?
Oprește-te.

Hai să ne punem întrebarea de ce nu toți ne purtăm la fel? De ce nu toți ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă prin distanțare socială?
Poate pentru că în Republica Moldova avem un prșdinte care până acum își permite să declare că acest COVID nu este mai grav decât o gripă?

Poate pentru că avem popica principal din țară care repetă ca un radio stricat că la slujbă trebuie de venit și de împărtășit din o aceeași ligură cu toată biserica?

În Franța și Germania liderii națiunilor au ieșit și au declarat: „Suntem în război cu virusul” – Franța, „Ne ciocnim cu cea mai mare criză de la al 2lea război mondial” – Germania. Și reacția cetățenilor e respectivă.
Ce zic ai noștri? Că nu-i nică grav…

Ceva asemănător era și în SUA, iată ce ziceau acolo cei de la Fox câteva săptămâni în urmă și ce zic acum:

Haideți să încetăm să învinuim vecinii noștri și să începem să cerem mai multă de responsabilitate de la cei care sunt la guvernare.

Data viitoare când vrei să arăți la cineva cu degetul, mai bine pune degetul pe telefon și sună-ți părinții, buneii, vecinii și informează-i ce/cum trebuie să facă acum. Informează-te și tu despre ce se poate și ce nu, de exemplu din acest video

E cazul să încetăm să fim smart-ass-i și să începem să fim responsabili și iubitori cu cei apropiați nouă.

Totul va fi bine. Va trece această perioadă și vom ieși cu toții în parc la ceai, cafea și să ne cuprindem și să râdem.