5 lucruri pe care le-am învățat după un an de lucru la Paris

Anul trecut pe vremea asta eram tare stresat: îmi făceam bagajele, cumpăram bilete de avion și mă pregăteam de o viață nouă – fără prea mult entuziasm, dacă sincer.
Eu mereu eram mulțumit și recunoscător pentru ceea ce aveam în Moldova: carieră, echipă de colegi excelenți, prieteni, familie – totul alături, totul atât de cunoscut 다운로드. Și încă această vedere în fiecare seară:

Voir cette publication sur Instagram

I’m gonna miss these red stripes of sunset

Une publication partagée par nicolae apostu (@nicolaeapostu) le

Pe scurt – priveam peste umăr și mă întrebam dacă am făcut decizia corectă 다운로드?

Acum – după aproape un an de trai ca „expat” și experiență un pic diferită decât ceea cu ce eram obișnuit am câteva gânduri care aș vrea să le împărtășesc.
Nu toate sunt neapărat plăcute, așa că dacă îți dorești emoții pozitive azi, poate ar fi cazul să nu citești tot ce urmează, dar dacă vrei să vezi o perspectivă alterntivă, poate ar fi cazul să o faci 대항해시대 4 다운로드.

1. Nu există „suficiente limbi străine vorbite”.

Când eram prin clasa a 7a îmi ziceam că matematica și fizica sunt mai importante decât limbile străine. Acum sunt tare supărat pe mine, pentru acea credință. Am venit aici cu 3 limbi de bine-de rău vorbite din care nici una nu era franceză și mare mi-a fost norocul că am șansa să „îmblu” la toate 3 acum – în contextul în care lucrez cu colegi de la Moscova până la Cairo și pot să spun curajos că am „șiușit” la loc toate șurubașurile care țin limba franceză pe prestigiosul loc 4 în vocabularul meu 신데렐라 마법반지의 비밀 더빙 다운로드. Suficient pentru a putea cumpăra o pâine la patiserie.
Așa că bucură-te de orice limbă străină vorbită și nu asculta tot felul de proști care pun etichete de limbă bună sau rea la dreapta și stânga.

2 다운로드. Este foarte ușor să devii cel mai bun în Republica Moldova.

Avem o piață mică, cu puțină concurență – respectiv dacă depui un pic de efort, devine foarte ușor să fii cel mai bun în aproape orice domeniu din țară.
Și nu vă amăgiți cu expresia că „moldovenii sunt un popor muncitor” – suntem la fel de comozi și procrastinatori ca orice populație 다운로드. Dar avantajul nostru este că nu prea ai cu cine concura.
Respectiv oricine rămâne mulțumit cu locul 2 sau 3 este pur și simplu lenos.
Atunci când pentru orice poziție concurează 30-40 de oameni toți foarte buni, acolo cu adevărat este o competiție, dar la noi nu-mi amintesc un astfel de concurs.
Tu îl știi?

3 에디트 플러스 다운로드. Suntem înguști.

Piața noastră este îngustă, pentru că suntem puțini, pentru că nu prea avem concurență așa cum se întâmplă în multe alte pieți, respectiv gândim îngust și des vedem lucrurile doar dintr-o singură perspectivă: acea proprie, ceea ce ne încurcă în a depăși propriile posibilități.
Se primește un cerc vicios: nu ne depășim pentru că nu este concurență și nu este concurență pentru că nu ne depășim.
În același timp asta nu înseamnă că nu suntem în stare să concurăm la unele capitole cu țări/pieți mai avansate 다운로드. Deseori aud colegi care sunt de-a dreptul entuzasmați de rezultatele pe care le găsesc în Moldova și le place să vină să lucreze alături de colegii din Chișinău sau alte regiuni. Doar că ne lipsește diversitatea de domenii și abilitatea de a vedea mai larg. Uneori…

4 구글 확장프로그램 유튜브. Prietenii sunt importanți, dar familia e unica ce-ți va fi alături mereu.

Niciodată nu am pretins că aș fi cel mai bun prieten pentru o vecie pentru oricine. Mai degrabă cred în relații care vin în viața ta pentru un motiv și pleacă pentru același motiv.
Dar fără suportul celor care îți sunt alături pentru toată viața – ești ca și pierdut 다운로드. Am învățat să pun interesele celor mai apropiați mai presus de propriile interese – o abilitate extrem de valoroasă.
Important este totuși să păstrez echilibru – o singură Maică Tereză e suficient în istoria omenirii

5. Valoarea zâmbetului este subestimată

În Moldova, ca și în toată Europa de Est, nu prea ne place să zâmbim. Lucrând cu diferite culturi am învățat că zâmbetul este prima armă a politeții (vine chiar înainte de punctualitate). Trebuie. De. Zâmbit. Mai. Des.
Tactica asta are doar avantaje.