Cine este Primarul bun?

Dacă tot scriu de ce nu aș vota un candidat sau altul – mă gândec că ar fi corect să descriu și cum ar arăta un (viitor) primar bun pentru Chișinău.
În opinia mea.

Ar trebuie să fie o ea sau un el, care are ambiție politică, pentru care Primăria este o etapă importantă, dar intermediară, astfel încât să îi pese ce vor zice alegătorii săi, s-ar teme să îi dezamăgească și ar depune efort ca să câștige alegători noi, implementând proiect în urma cărora ar beneficia toți locuitorii orașului.

Trebuie să fie un candidat(ă) care nu s-ar teme să ia decizii curajoase și i-ar place să le comunice către public. Este important acest element de show-off, pentru că asta i-ar oferi încredere și putere.
Noi toți am râs la faza în care Silvia Radu se răstea că ea este șefa la Primărie, dar în așa instituție, atât de infectată, altfel îmi pare dificil să preiei controlul.

Este nevoie ca acest om, care va deveni Primar, să aibă o echipă de 3-4 persoane loiale, care sunt gata să lucreze cu mânicile suflecate (și pentru care teoretic nu prea există sursă de finanțare) și care ar descoperi și analiza totul ce se întâmplă în Primărie pe sub mese. Din ce văd eu o mulțime de lucruri se întâmplă pe sub mese, pentru a servi interese particulare.
O echipă care ar veni la Primar și ar zice: iată asta, asta și asta nu merge, iar el sau ea, ar fi interfața de comunicare și atacare a iregularităților.

Iată așa: 3 componente făr muci romantici

  1. Ambiție poltică și dorință de a câștiga mai mult electorat
  2. Curaj și prezență publică
  3. Echipă loială care ar face lucrul dificil pentru Primar

Avem deaieștea?