Influencer-ii au murit, trăiască conținutul

The bloggers will defend their right to freedom of speech to the hilt but publishing junk advice is indefensible

Era influenceri-lor. Acești oameni cu mii de prieteni/urmăritori/fanai care sunt gata să accepte orice le recomandă icoana din internet. Da?
Nu.
Conform unui studiu doar 4% din oameni au încredere în ce recomandă influencer-ii.
Mulți se simt tot mai prost pe rețelele de socializare, iar alegerea numărul 1 pentru timpul petrecut online devine youtube-ul și netflix-ul. Nu tocmai cele mai interactive platforme.
Iar pe youtube tot mai populare devin videourile cu o durată de peste o oră, filmate nu cu mâna tremurată, dar calitativ și editate profesionist.

Conținut calitativ, nu povești despre linsul cactusului.

În același timp, un alt studiu vorbește despre faptul că oamenii cu mulți fani pe interneturi, de fapt, oferă sfaturi greșite sau poate chiar dăunătoare pentru sănătatea ta când vine vorba de nutriție.

Libertatea exprimării, alături de lipsa necesității de a fi responsabil(ă) față de cineva multiplicate la dorința companiilor de a se promova generează dezastru informațional. Orice fetiță sau băiețel cu mii de followeri se poate crede în drept de oferi sfaturi care pot aduce prejudcii.
Diferența e că trendul generază și feedback. Feedback-ul e simplu: cei care se cred influenți, de fapt nu își pot influența nici propria opinie, pentru că opinia devine distorsionată de „ce vor fanii” multiplicat la „bugete și advertoriale”.

Revenind la netflix și youtube – preferința pentru aceste platforme este simplă: majoritatea au acces la informație rapidă și diversă, își pot forma o opinie și nu mai au nevoie de cineva să „îi influențeze”, dar conținut calitativ și frumos la distanța unui click – iată noua valoare a pieții.

Simplu zis: dacă cineva face stories-uri de 2 capici eu nu voi dedica nici 15 secunde să le urmăresc, dar sunt gata să privesc un interviu făcut bine chiar și 2 ore.