E doar începutul

Azi PD-ul a deblocat instituțiile de stat și putem vorbi despre un nou început în istoria Republicii Moldova. Moment așteptat de mai bine de o săptămână.
Nu știm toate jocurile care au fost în spate dar e cert că a avut rol atât presiunea din interiorul țării cât și cea de pe exterior.

Pentru mine personal e un deja-vu a anului 2009 numai că prin prisma experienței. Acum 10 ani eram atâââât de bucuros că am scăpat de PCRM încât eram gata să iert micile scăpări a noii alianțe.
Greșit.

Să nu uităm că Dodon e perioculos, el minte sistematic și nu m-aș mira să își dorească acapararea puterii așa cum a făcut-o plaha sau Voronin. Deloc nu m-aș mira.

Să nu uităm că Năstase a avut multe ieșiri iesterice și a fost foarte multe ori atacat personal – ceea ce ar putea genera un set de acțiuni impulsive.

Eu vreau să cred că acei tineri, care sunt dintr-o generație cu mine, care la fel ca și mine s-au bucurat în 2009 sunt mai puțin coruptibili decât generația care a ajuns la putere atunci. Eu vreau să cred că nu îmi va fi rușine pentru ei, așa cum mi-a fost rușine pentru cei dinaintea lor.

Acum e rândul nostru să fim cu ochii pe noua guvernare, să îi taxăm dur pentru fiecare pas greșit, să nu iertăm „micile scăpări” și să nu uităm că ni-au fost furate deja 10 ani din viață. Încă 10 posibil să nu avem.