3 tendințe în afacerile din Moldova în 2019

Desigur, nu sunt business trainer care adună săli de sute de participanți, expertiza mea este destul de îngustă și specifică, din acest motiv cele 3 constatări vor fi destul de evidente 다운로드. Dar…oare pentru toți?

Dezvoltă și domină

Piața potețialilor angajați din Republica Moldova este săracă, posibil cea mai săracă din toate timpurile 다운로드.
Săracă pe de o parte pentru că exodul populației este o realitate, iar pe de alta pentru că în perioada 1993-2000 nu prea se nășteau copii, așa erau timpurile, nu prea îți era a f*te reproduce 스카이 림 asx 다운로드. Respectiv fie avem tineri specialiști care sunt aproape de 30 de ani – respectiv deja angajați sau tineri care urmează să fie specialiști dar foarte puțini 다운로드. Dacă atunci când eu mă angajam concursul era de 10 candidați pe o poziție bună, acum sunt maxim 2-3.
Asta te face, ca și angajator să mai scazi din standarde de calitate în recrutare 다운로드. Dar de angajați calitativi oricum ai nevoie. Soluția? – Dezvoltarea angajaților.
Programele de dezvoltare și specializare sunt un instrument excelent de
a) motivare
b) creștere a calității angajaților
Și mai e ceva: fiecare va trebui să decidă pentru sine ce este mai important: ierarhia în companie sau libertatea și să pună accent 다운로드. Dacă pentru atingerea obiectivelor este nevoie de disciplină impecabilă ea trebuie implementată, dacă se vrea creativitate și soluții inovative – atunci asta să vină 어도비 포토샵 cs6 다운로드. Mediocritatea dintre cele două nu mai are sens.

Diversifică sau mori

Atunci când sunt mai puțini oameni nu numai devine mai greu să găsești potențiali angajați buni – este greu și să menții cifrele de afacere 다운로드.
Soluții (evidente, pentru că am mai zis – eu zic de lucruri evidente) sunt două: sau ajungi pe piețe externe cu produsul tău, sau aduci pe piața locală ceva unic java 이미지.
Exemple?
Tucano – cu francizele în toată lumea, sau Orange – cu inovațiile în interiorul țării.

Ca să prinzi ursu’ – gândește ca ursul

Generația sfârșitul anilor 80 începutul 90 începe să fie forța locomotorie a economiei 알집 앱 다운로드. O generație care tot mai des zice că nu se uită la TV – dar petrece muult timp cu fața în ecranul din palmă. O generație care a văzut mai multe revolte și care ca gândire este mult mai puțin controlată. Dar și care renunță repede atunci când devine un pic mai greu.
Răspunsul la întrebarea: cum convingi generația asta să te aleagă pe tine ar putea aduce succesul pentru multe afaceri.

P.S. și încă o să auzi mult combinația de cuvinte „experiența clientului” – dar asta era trend încă 4 ani în urmă, dacă abia acum începi să o implementezi e târziu…