Less is More – în intepretarea mea

„Mai puțin = mai mult” are multe interpretări. A mea e simplă: fluxul de știri mai mic; fluxul de mailuri redus; timpul acordat evenimentelor neînsemnate – redus.

Spre exemplu mailurile. Primim zeci, dacă nu sute zilinic, așa arată unu’ din inbox-urile mele cu mailuri primite într-o săptămână (7 zile!)

..

Una din decizii în urma celor relatate a fost să nu mă mai implic în discuțiile (ok-ok să încerc să nu mă implic) din mailurile care au mai mult de 5 participanți. Sunt câteva studii care demostrează că săptămânal suntem implicați în două ore și șaptesprezece minute de discuții și certuri(2 ore și 17 minute!) prin mail/chat în loc să fim productivi. Și eu încă nu am menționat rețele de socializare. Respectiv, uneori să nu dai o replică într-o căldare plină de oameni îți poate economisi mult timp.

Rețele de socializare. Eu am prieteni buni care au renunțat la facebook. Nu am făcut-o. Am schimbat doar un pic de tot comportamentul meu pe toate fb/tw/insta. etc. Cum -> voi povesti într-o altă postare. Cred.

Și mai e ceva: oricum pierdem mult timp pe internet. Eu am făcut un extra efort și am scăpat de orice care era poluant: canale youtube care nu aduceau nici o valoare (i.e. nu învățam nimic din ele). Bloguri/profile care generau hate ură și cel mai important: am acordat mult mai multă atenție la tot ce mă ajută să devin un pic mai bun.

Ce înseamnă „Less is more” pentru mine? Înseamnă să reduc gălăgia și să mă concentrez pe ce e important.