Dilema 2019

Titlul sună ca un slogan electoral, dar nu este – așa că stai cu mine.


Blogosfera, în forma ei veche scrisă este în declin. Asta o știu toți, demult. Nu toți o vocalizează, dar dacă te-aș ruga să numești top 5 bloggeri ai momentului din Republica Moldova – cel mai probabil te-ai poticni la 3. Nu că nu ar fi mai mulți – dar cine îi citește? Generația tânără se uită video pe orice platformă care oferă posibilitatea. Cine citește?

Nu citește aproape nimeni. Chiar și cărțile am început să le cumpărăm pentru că este ok să ai cărți acasă, sau pentru că iubești cărțile. Dar nu prea reușim să le citim. Poate un sărac „Tropic al Cancerului” de Henry Miller, sau vreo nuvelă de-a lui Kafka. Mai mult? Nu cred.

Intrăm în era video. După video ce va fi? Mulți spun că realitatea virtuală, dar tot mulți spuneau că „google glass” va avea relevanță.

Dilema mea pentru 2019 rămâne simplă: nimeni nu prea mai mulți renunță la text. Iar video calitativ costă: investiție în ceea cu ce filmezi; investiție în ceea cu ce editezi. Și orice video se editează și creează mult mai mult timp – iar eu sunt lenos și ador rezultatul instant.

Da, apropo, am încercat guest posts. Am oferit spațiu de publicare nelimitat. Nici una nu prea a mers.Ce fac în 2019?