Allo, șine la telefon?!

Comunicarea directă cu clientul este o provocare pentru mulți care au o afacere – fie ea mică sau mare.
De taximetriști, care atunci când te sună încep dialogul cu „Unde sînteț?!” eu nu mai pomenesc – cel mai des ei sunt oameni simpli, care după un feedback prietenos despre cum ar fi bine să vobrească cu un client își cer scuze și posibil și modul de a comunica.

Dar mă fascinează abilitatea unor oameni, pe celălalt capăt de fir, din fel-de-fel de companii, de a răspunde cu „Alo!”.

– ALO!.

Eu nu îmi sun un prieten. Eu sun să facă o precomandă de mâncare, pentru că atunci când merg undeva în oraș cu cel mic și vreau să iau masa, cel mai des nu am 30 minute pentru așteptarea mâncării. Eu sunt să fac o rezervare la frizerie, eu sun într-o companie, nu în apartamentul lui Moș Jora.

Și după asta sunt impus să precizez: „Ăăăă, compania cutărică?!” – „Da, și aț vrut?”
Deam nică…cel mai des vreau eu să răsund.

Viața este grele. Este grele să răspunzi la telefon cu „Bună ziua, ați sunat la compania X, Siriojăl vă ascultă” sau ceva de genul…

Povestea cu paginile de facebook și cum se reacționează la mesaje pe aceste pagini este una aparte, mă gândesc să fac un experiment și să încerc să fac rezervări/informări sau să fac comandă de mâncare prin intermediul acestora săptămâna viitoare -> dacă aveți vreo sugestie cu cine să încep, scrieți.