Primar alegem?

Zilele astea am aflat că în Екатеринбург – al 3lea oraș ca mărime din Rusia vor să anuleze alegerea primarului. Pur și simplu așa – 1,5 milioane de oameni ar trebui să rămână fără drept de a alege, în mare parte pentru că primarul actual Евгений Ройзман are șanse să câștige din nou, iar el e unul din puținii care merg contra sistemului și au un rol important în țară. Oamenii chiar au ieșit în stradă să protesteze, detalii în rusă sunt aici.

La noi „celor cu puterea” încă nu le-a venit ideea de aur să treacă la numirea primarilor în Chișinău și Bălți – avem alegeri în mai. Și deși înțeleg că probabil aceste alegeri vor fi cel puțin ușor manipulate, pentru că nu contează cine votează dar cine numără voturile, oricum e o șansă de a alege. Pentru mine funcția de Primar de Chișinău e cam a 3a – a 4a funcție din țară. După Premier, Președinte de Parlament și Președinte. Deja depinde și cine și cum ocupă funcțiile menționate.

Acum avem probabil 3 mari candidați: Ion Ceban, Andrei Năstase și Silvia Radu. Nu îmi place nici unul din ei, și sper să apară candidați mai decenți, dar pe moment – aceștia sunt principalii favoriți. Acum întrebarea: dacă alegerile ar avea loc mâine, pentru cine ai vota?

Pe cine ai alege primar mâine?

  • Silvia Radu (21%, 29 Votes)
  • Andrei Năstase (76%, 103 Votes)
  • Ion Ceban (2%, 3 Votes)

Total Voters: 135

Loading ... Loading ...