La medic înainte de lucru

Pentru mine securitatea și siguranța mereu au fost și vor fi o prioritate. A mea și a celor care îmi sunt apropiați – orice nu aș face de la procurarea înghețatei până la zborul cu avionul mereu îmi pun întrebarea cât de sigur e. Desigur că nu poți fi mereu absolut sigur că nu se va întâmpla nimic, dar uneori poți preveni urmări neplăcute – de exemplu să iei asigurare medicală atunci când pleci în călătorie peste hotare. Sau să nu cumperi produse de proveniență dubioasă.

Tot din acest motiv am acceptat cu interes invitația colegilor de la iTaxi de a vizita punctul medical a unei companii partenere din grupul iTaxi.

Șef în punctul medical este medicul Iuliana – o doamnă simpatică dar care foarte amuzant punea la loc șoferii care nu vor să treacă verificarea la prezența alcoolului în sânge sau verificarea tensiunii

Legislația obligă fiecare șofer să aibă o foaie de parcurs. Foaia de parcurs se elibereză după examinarea medicală. Examinarea fiecărui șofer este introdusă într-un registru

Din interes am verificat și eu tensiunea și am suflat în tubuleț, rezultatul este mai jos. Poză la tonometru nu am făcut dar acolo tot ok era ))

și asta după un pahar de vin ieri seara

Rezutatele și informația despre fiecare șofer se păstrează în dosar. Dosarele stau pe policioare:

Sunt și situații în care unui șofer nu i-a fost permis să iasă pe rută într-o zi? – am întrebat eu nepoliticos, dar insistent
Au fost, mi-a răspuns Iuliana și mi-a arătat 2 înregistrări: într-o zi unul din șoferi avea alcool în suflare, iar altul, chiar azi, avuse hipertensiune.

alcool în sânge – niș un fel de taximetrie

hipertensiunea la fel este o contraindicație

Într-un final, dacă ai trecut toate verificările primeșt foaia de parcurs care e plină de ștampile și drum bun pe azi!

Eu am plecat după cam 2 ore de observație și întrebări, iar Iuliana tot continua să primească colegii de serviciu pentru a se asigura că aceștia se simt bine și corespund cerințelor minime pentru a fi taximetristul care azi te va duce acasă.

Și tare e bine când sunt oameni demni de respect care își fac griji de siguranța mea la fel ca mine.