Nu ești adolescent

Probabil ai văzut știrea că acum poți să te consideri adolescent până la 24 de ani.

Aș vrea din start să zic despre ce este acest articol: nu ești adolescent până la 24 de ani. Nu.
Dacă nu îți place afirmația, sau ideea că la 22 de ani deja ar trebui să fii suficient de matur ca să te întreții – nu continua lectura.

Toată povestea asta, cu schimbarea lumii și cu o gândire diferită în secolul XXI pentru mine se asociază cu infantilitate și oameni care nu pot împărți 120 la 8 fără calculator…

Nu poți să pretinzi că până la 24 de ani este normal să te întrețină părinții, iar tu să nu ai idee cine sau ce vrei să devii. În ritmul acesta curând vom purta pampers până la 15 ani. Toată istoria omenirii e bazată pe generații care sunt mai bune decât precedenta, de ce actuala ar trebui să facă un pas în urmă?

Viața este grea: hârtia igienică nu apare singură în toaletă dacă nu o cumperi, dar asta nu înseamnă că ești adolescent până în momentul în care ești forțat să trăiești singur(ă). Asta înseamnă că îți asumi responsabilitate și riscuri, nu să zici: eu încă nu sunt gata.

Putem continua cu adolescenți până la 24 sau poate 35 și peste 10 ani să avem o generație de adulți care nu vor fi în stare să facă nimic altceva decât să comande taxi online și să ofere like-uri pentru sex…