Referendum 201*

În Moldova niciodată nu te plictisești. Ba alegi pe cineva, ba demiți. Cel puțin așa impresie se creează, da’ cine știe cum e adevăru?

De la o luni de exemplu ne-am ales cu un nou primar, care e femeie. E Radu, dar e și Silvia. Și cu siguranță ar putea fi o mișcare care bucură dacă ar fi fost aleasă – da’ așa o ieșît că o fost numită…de cine și cum aproape nimeni nu ascunde și nici nu neagă nimeni.

Cel mai interesant trist e că pe Dorin chiar și vicele lui l-a trădat, eu nici nu știu dacă măcar unchiul său mai vorbește cu dânsu, tristă încheiere a unei istorii care se dorea poveste de succes european. Mai bine o făcea atunci când îl rugam asta.

Ce îl mai poate salva pe fostul primar? Nimic. Eu dacă eram el îmi dădeam demisia acum, joi-vineri, ieșeam și ziceam:

Oameni buni, eu vreau să salvez orașul municipiul de o cheltuială de 9 milioane de lei (tot PL promoveză cifra). Îs curat ca lacrima, de asta îmi dau demisia de onoare și declar că voi participa la următoarele alegeri.

Iată asta ar fi fost o mișcar cu adevărat coioasă, dar nu cred să o facă… O altă opțiune ar fi să își dea demisia după referendum, dar efectul nu va fi același.

Amuia cu demisia asta: pe cine alegem după? Monica Babuc? Zinaida Greceanîi? Cine altcineva? Pentru prima(sau oricine va fi în locul ei) va fi mobilizată resursa administrativă, pentru a 2a se va mai face o poză cu putin… În rest cine ar mai putea câștiga alegerile? Maia Sandu – nu cred că se bagă. Vreun tânăr reformator din un partid pro-european deja vu. Am avut, mulțumesc. Oazu Nantoi – eu cred că ajunge să îl scoatem în lumina reflectoarelor ca pe un potențial salvator. Se întoarce gospodariu(crușiță de aur să ne păzească cel de sus). Poate vine cineva de la Orhei, dacă acolo totul așa de bine merge?(nu)

Voi merge la referendum? Nu știu, nu cred. Totul deja e decis și nu-mi place când sunt folosit doar ca validator a unor jocuri pe sub covoare. Pe bune acum nu există nici măcar răul mai mic – nu mergi la referendum e foarte rău, mergi – tot e rău; oricare nu ar fi rezultatul acestuia. Eu aș vrea opțiunea a 3a, dar ea nu-i. Poate totuș cineva îi transmite lui Dorin că ultima lovitură pe care o poate da e demisia?

Pentru cei cu partidele, vreau să vă amintesc că am scris asta dar și asta așa că să ziceți că-s dea cuiva va fi greu.

Să merg la Referendum?

  • Gladiolus (34%, 12 Votes)
  • Nu (40%, 14 Votes)
  • Da (26%, 9 Votes)

Total Voters: 35

Loading ... Loading ...