Promovăm corect Moldova?

Am fost la prezentarea clipului cu Brad Pitt de promovare a Moldovei și m-am întrebat: da’ pentru cine se face această promovare? Se face ea corect?

(aici trebuia să fie spotul complet, dar aparent nu s-a lansat în deadline pentru că Moldova)

Câți ani avem de când s-a lansat noul brand turistic? 2-3 ani? Cu cât a crescut fluxul de turiști în țară: 0,2% – 0,3%? Ce lecții am învățat din procesul de promovare? Ce fel de follow-up (nuș cum să traduc acest cuvânt din engleză) s-a făcut de pe lecțiile învățate?

Eu unul mă întreb: câți ambasador/diplomați se implică direct în promovarea brandului turistic? Eu știu că Victor Guzun se implica foarte activ, atât online cât și offline. De restul reprezentaților corpului diplomatic nu am auzit/nu am văzut. Ori implicarea activă a mediului online este foarte bună, dar pentru cine?

Pentru cine se fac spoturile? Pentru cine se construiesc mesajele?
Cui îi sunt adresate mesajele de îndemn pentru vizitarea țării?
Nu vreau să fiu pisălog, dar dacă diasporei – apoi diaspora și așa știe să aducă oameni. Dacă turismului intern, ap noi știm de Butuceni, numa că mai mult de 5 ori să mergi acolo? Pentru ce?
Turiștilor internaționali? Atunci eu nu-s sigur că un mesaj care atât de mult bate în emoțiile localnicilor neapărat fac ape și la ei. Nu știu de fapt – nu-s expert în marketing.

Și de fapt cum ar trebui să se transmită aceste mesaje. Spre exemplu eu am vin bun, dar îi invit pe toți să îl servească într-o bucătărie murdară și urâtă, cât succes voi avea?
Mie personal îmi plac evenimente cum a fost DescOpera sau pe timpuri Gustarul – pentru că ai la ce invita turiștii. De infrastructură nu mai pomenesc…

Se promovează corect brandul turistic al Republicii Moldova?

  • Lol (31%, 14 Votes)
  • Nu (24%, 11 Votes)
  • Da (44%, 20 Votes)

Total Voters: 45

Loading ... Loading ...