P2P lending – cu ce se mănâncă?

Am dat recent de ideea lui Tudor:

Și poate mai puțin pe rețele de socializare, dar mai mult între prieteni la o cană de cafea mi-am pus întrebarea: dar e bun sau nu acest model de împrumut Peer to Peer 다운로드. În modul cel mai simplist el funcționează cam așa:

Adica: cineva are bani, cineva are nevoie de bani, există un intermediar care îi ajută 다운로드.
Diferența e că până acum la noi de asta se ocupau microfinanțările care aveau fie o marjă ENORMĂ, fie băncile care își lua un comision considerabil din toată afacerea 겟 아웃.

Atunci eu m-am întrebat: dar cum lucrează asta în alte țări 레바의모험 스마트폰? Prima peste ce am dat: Google a investit o sumă bunicică (125 mil.$) într-o platformă asemănătoare și în esență mai sunt exemple interesante care funcționează în occident 다운로드. De exemplu prin Sofi oamenii investesc în tinerii care au nevoie de bani pentru facultate – la noi nu știu dacă ar lua foc, odată ce contractele sunt destul de accesibile, per general Currency cop download.

Există și exemple negative, în Rusia de exemplu (добрый вечер) un site promite venituri pentru investitori de până la 600% – ceea ce îmi aduce aminte de vestititele piramide finaciare, unde cel care vine primul scoate banii, restul nu 드론전쟁 굿킬 다운로드.

Mai este un aspect interesant – acest tip de împrumuturi nu este reglementat. Teoretic în P2P este vorba de împrumut între două persoane unde compania care oferă platforma pentru interacțiune nu funcționează ca o bancă ci mai degrabă ca un marketplace – adica un YardSale online, care era la noi în vogă acum 2 ani (sau poate încă este, cine știe) 다운로드.
Ori la noi astfel de proces încă nu este reglementat, sau poate eu nu pot citi bine – cine e mai expert în drept mă poate ajuta cu intepretarea acestei legi 드래곤 빌리지 다운로드. Pe de altă parte în UK din ce am citit astfel de modele de împrumut au apărtu în 2005, iar legile au fost ticluite doar spre 2014 – și dacă urmărim dinamica, cam peste tot în lume asta e modelul: la început apar platformele apoi reglementarea 다운로드.

Într-un final Fagura îmi pare o idee interesantă, care încearcă să creeze o ruptură în sistemul finaciar actual(în sensul bun)și să aducă o nouă posibilitate de interacțiune între cei care au un pic de bani liberi și cei care au nevoie de bani acum. Adica o rețea de cumătri, numai că mai vastă și care funcționează pe principii economice, nu de rudenie. Să vedem cum va evolua.