Filtre – sticle – robinet (experimentele continuă)

Atunci când ți se pun în față 4 cele mai populare branduri de apă comercializate în țară și ți se propune să le testezi – vrei nu vrei interesul tău e captat.

Cei de la Romstal m-au invitat pe mine și pe Dumitru după experimentele noastre de săptămâna trecută să ne povestească cum testează ei apa și ce filtre ei ar recomanda.

Despre rezultatele testării apei poți să citești aici.

În esență ni s-a confirmat că: da, rezultatele pe care le-am primit se încadrează în standardele pe care le avem, dar de exemplu nu s-a zis nimic despre duritatea apei – element care poate afecta echipamentul de uz casnic (de la ceainic până la mașină de spălat) și ni s-a propus următorul experiment simplu:

Rezultatele cel mai bine se văd în pozele de mai jos

Duritate nu neapărat înseamnă imposibil de băut, dar cu siguranță scurtează durata de viață a obiectelor de uz casnic, ca să înțelegi ce anume este duritate apasă aici.

Încă  m-a pus pe gând următorul exercițiu: o familie din 4 persoane ar consuma aproximativ 4 litri pe zi per membru (mama-tata mai consumă apă la birou). Adica cam 112 litri pe săptămână, ceea ce pe an ar fi 5824 litri.
Cât ar costa un litru de apă cumpărat în familia ta?
Și câte butelii de plastic în plus se procură? Să zicem că acești 5824 litri sunt cumpărați în butelii de 6 litri => cam 970 butelii de plastic care nu se discompun zeci de mii de ani…

Acum, sincer să fiu, dacă porneam undeva cu scepticism vizavi de filtre, după experimentele pe care le-am făcut și după ce mi-au povestit ceea ce au avut de povestit cei de la Romstal încep să cred că un filtru cu osmoză inversă ar fi o investiție chiar bună.

După toate cele relatate mai sus, vrei mă crezi – vrei nu, dar așa a coincis că Romstal oferă și o reducere de 10%-12% la procurarea tuturor filtrelor în toate magazinele cu codul Promo10. Detalii aici