Ești tânără încă…

Noroc.

Probabil ești o femeie tânără din Republica Moldova, poate ai emigrat, dar oricum din Moldova rămâi. Câți ani ai? 20-24-28-32? De câte ori ai auzit că nu ești bună de ceva? Sau că nu corespunzi vreunui standard creat de societate…sâni prea mici? Abodomen fără 4 pătrățele? Ești blondă? Sau poate nu ai vopsit niciodată în viața ta părul? Dacă îți cumperi mașină – precis nu din banii tăi, sau părinții sau un „tătic” ți-a dat banii, nu?

Știi ceva? Eu cred că femeile tinere din Republica Moldova ar trebui să creadă mai mult în sine. Perioada în care aveai salariu mai mic doar pentru că nu aveai un penis și testicule demult a trecut. Decizia ce vrei să faci carieră sau copii e doar a ta (una apropo nu o exclude pe cealaltă, multe companii sănătoase demult au înțeles asta și revăd politica și atitudinea față de mămicile angajate, dar asta discutăm altă dată). Iar fraza că ești prea tânără încă, pentru ceva, e la fel de aiurită ca și cea că ai fi prea bătrână pentru orice…

Dacă ai crescut în Moldova nu este exclus că ai fost expusă opiniilor și pozițiilor de genul „femeia trebuie să fie la bucătărie” sau „o femeie de treabă este 90-60-90”. Ambele sunt adevărate, dacă vrei tu asta, dacă nu, atunci poți să fii 80-75-92 și să faci kickboxing în loc de bucătărie. Important ție să îți placă. Și apropo, părerea altora cum trebuie să arăți contează mult mai puțin decât părerea ta.

Și ultimul val, feminismul. Nu uita că feminismul luptă pentru drepturi egale pentru femei și bărbați, restul e o prostie, orice nu s-ar zice despre el.