Ce are Cristina cu Mercedesul tău?

Cristina are cam 24 de ani și este direct responsabilă de calitatea aerului în Mercedesul tău. Știi filtrele de aer? Păi cablurile de cupru pentru a asigura funcționarea corectă a acestor filtre și a indicatorilor afiliate filterlor le face ea, cu mânuțele:

Cum arată lucrul Cristinei: ea unește firele de cupru și mai departe este vorba de lucru automatizat făcut de robot. Într-o secție cu Cristina mai lucrează, într-un schimb, în jur de 20 de colege.

Cristina are în jur de 20 de colege într-o secție cu ea

Cristina lucrează la Introscop, Introscop face cablaje pentru toate Mercedesurile E-class(cu excepția celor produse în China). Cândva Introscopul producea aparate de testare pe ultrasunet, dar  si  produse de larg consum precum sănii și utilaje de uz casnic pentru URSS, dar se pare că dispariția uniunii a fost de bun augur.

Ce producea Introscop cândva…

 

Introscopul folosește ca filosofie de produceție Just in Time-ul: materia primă vine, este prelucrată și îndată expediată. Fără depozitare și fără întârzieri, iată de ce producția funcționează și în 3 schimburi.

Împărăția cablurilor

 

Tot aici se produc cablaje și pentru Nisan și Volvo XC90. Normal așă?

Eu cel puțin astfel de întreprinderi le văd ca ceva foarte binevenit pe o piață pe care este nevoie de locuri de muncă asigurate atât cu salariu și pachet social și unde pot lucra 2000+ angajați.