către Andrian Candu

Domnule Președinte al Parlamentului,

M-am uitat recent un interviu cu dvs. și am înțeles că avem aceleași interese: privim cam aceleași seriale și ascultăm cam aceiași muzică. Aș putea să mă adresez per „tu” pentru că diferența de vârstă nu e foarte mare, dar am să rămân la dumneavoastră – pentru a păstra distanța.

Domnule Candu, dumneavoastră ați promis acum un an că vom avea și salarii mai mari și condiții de trai mai bune, țineți minte?

A trecut mai bine de un an, Domnule Candu. Actul guvenării, Domnule Candu era la dumneavoastră. De ce nu v-ați ținut de promisiune? Nu vă grăbiți să răspundeți, pentru că eu intuiesc răspunsul: pentru că toată mașinăria guvernării lucrează acum nu în interesul poporului ci în interesul unei singure persoane. Iată aici am să vă rog să îmi ziceți: cine este acea persoană?

Nu vreau să mă înțelegeți greșit: dar altă explicație eu nu găsesc, altfel, se primește că ați mințit. Sau v-a forțat cineva să vă încălcați promisiunea sau ați mințit. Care e? Eu vrea să cred că e vorba despre influență negativă Domnule Candu. Pentru că din interviul pe care l-am văzut chiar vă pasă de țara asta, iată de ce vreau să vin cu o sugestie:

Dumneavoastră sunteți persoana 1 sau 2 în țară, totul depinde cum măsurăm influența. De ce nu ați înlătura acea influență negativă. Da, eu știu că vă este președinte de partid, dar asta nu e o problemă pentru un partid democrat, ori eu chiar am auzit că PD este așa. Înlăturați acea influență negativă din politicul moldovenesc și în scurt timp chiar dumneavoastră puteți deveni liderul guvernării. Tinerii vă plac, oamenii au încredere în ce ziceți și acest gest va însemna foarte mult.

Ori altfel, eu voi crede că totul ce se face – se face cu rea intenție și nu e vorba de o influență de care nu v-ați dat seama până azi ci de un joc conștient, bazat pe minciună și înșelare a interesului național.

Vă mulțumesc.