Portugalia – cum am ajuns, ce am făcut și cât am cheltuit

Atunci când te pornești în alt capăt a Europei problema cea mai mare este costul călătoriei. Cu autobuzul un astfel de drum e moarte, cu mașina chiar dacă faci stopuri – e lung drumul și cel mai probabil costisitor. Eu am mai scris și anul trecut că sunt foarte mulțumit de cei de la Vola.ro, respectiv și anul acesta am agregatorul lor pentru a găsi un zbor accesibil. În total biletele tur-retur din București m-au costat 120 euro – unica dificultate a costat în escale, pentru că zborurile directe au fost un pic mai scumpe, dar datorită escalelor am văzut Milanul despre care voi povesti în alt articol.

Lisabona din avion, mie tare mi-s dragi orașele care sunt pe țărm

După aterizare recomand în metrou dindată să iei iată așa un abonament, el costă 6 euro pe zi dar îți permite să mergi practic cu orice transport public din oraș, inclusiv oferă acces la acest lift de la view-ul din centru(care în mod obișnuit costă 5 euro).

Abonamentul de 24 de ore care oferă acces la toate tipurile de transport public din oraș. Costă 6 euro, metro-ul per călătorie costă 1,5 euro

Metroul din Lisabona mi-a părut cel mai fain din toate în care am fost, ce e drept am mers cel mai des cu linia roșie – care e cea mai nouă, dar oricum mi-a făcut o impresie bună, funcționează de la 6.30 dimineața până la 1 noaptea și e curat + poți întâlni desene tare frumoase pe pereți:

Astfel încât aveam doar 26 de ore în oraș am ales să merg la atracțiile turistice cele mai renumite: Oceonariu (intrarea face 18 euro) Castelul São Jorge, liftul menționat mai sus și piața centrală în care am încercat vinul local și gustări care se vindeau la tarabe – destul de gustoasă bucătăria portugheză.

Oceonariul e fain, are vețuitoarele tuturor oceanelor din lume și e foarte comod pentru vizitatori, în 2 ore toată excursia a fost gata. Eu i-am găsit pe Dori și Nemo apropo

Intrarea în Castel e 8 euro și nu impresionează mare brânză, așa o Cetatea Soroca mai altfel, așa că dacă ai alt plan, ai putea evita această atracție turistică

A post shared by nicolae apostu (@nicolaeapostu) on

Lisabona ca oraș turistic este mai scump, în speță în centru, în tot ce ține de loc pentru mâncare, dar nu exagerat. Și încă ei au un magazin întreg dedicat sardinelor

Sardine. Poți cumpăra o cutiuță pe care să fie scris anul tău de naștere, de exemplu.

Pentru că în Lisabona Oceanul e murdar și rece pentru plajă am plecat la sud. Costul biletului este 17 euro și îl poți procura online de aici autobuzul până în Lagos merge cam 4,5 ore și este foarte confortabil + are wifi.

Pentru cazare în Lagos am folosit airbnb-ul aici deja fiecare își poate alege apartament după gust și cost.
Cei care au fost în Grecia probabil pot vorbi mult și bine despre frumusețea plajelor de acolo, ei bine, cele din Portugalia au un alt fel de frumos: un pic mai rebel și mai virgin parcă + oceanul nu e ca marea, mereu va fi mai rece și mai puternic.

A post shared by nicolae apostu (@nicolaeapostu) on

A post shared by nicolae apostu (@nicolaeapostu) on

A post shared by nicolae apostu (@nicolaeapostu) on

A post shared by nicolae apostu (@nicolaeapostu) on

Deși sunt și plaje amenajate cu nisip, preferata mea a fost una prinsă între 2 stânci și peste 200 de trepte care trebuie să le cobori ca să ajungi la ea.

Malul stâncos în genere oferă piesaje foarte frumoase, eu aș recomanda și o plimbare cu barca prin grote(costă doar 15 euro și merită fiecare bănuț)

În Logos recomand bucătăria din produse de mare și în special acest restaurant cu prețuri decente și porții pe care doi oameni sănătoși le pot împărți și să se sature din una iar pentru mic dejun mergeam aici – o cafenea tare autentică în care mănâncă doar localnicii.

În loc de concluzie: recomand cu cea mai mare dragoste Portugalia ca destinație de vacanță și încă recomand să dedicați Lisabonei mai mult de doar o zi.