Cum să te porți cu trollii online-ului?

Există câteva activități de bază care îl preocupă pe un troll online și câteva tehnici cum să le faci față + una de bonus, pentru cei care îs tari de coaie caracter.

1 – troll-ul va încerca să te scoată din echilibru. Să îți provoace emoții negative și să te implice în ceartă
Soluția: ignoră-l. Atunci când simți că discuția online cu cineva îți provoacă emoții negative prea puternice lasă telefonul din mână sau închide laptop-ul și fă-ți un ceai de mușețel, crede-mă vei avea mai multe de câștigat

2 – troll-ul va încerca să atragă atenția publicului asupra unui subiect care îi convine. Implicându-te în discuție și ceartă va atrage automat și atenția prietenilor tăi, în felul acesta construiește un public în jurul unui subiect care era ignorat până atunci.
Soluția: la fel ca și în primul caz.

3 – troll-ul va încerca să distorzioneze orice conținut nu îi convine lui sau grupului de interese pe care îl reprezintă (da-da așa ceva tot poate fi). Orice mesaj social poate fi transformat în dezbatere despre cât de murdare sunt corporațiile care sponsorizează activitatea socială, iar dezbaterea despre vreo reformă poate fi redusă la discuția lenjeriei intime a politicienilor care o propun
Soluția: la fel ca și în primul caz.

 

Mai este și versiunea combo-bonus. Să trollești trollii, dar pentru asta îți trebuie în primul rând multă răbdare și EQ, iar în al doilea rând să ochești care este punctul slab emoțional a troll-ului, ceea ce este dificil în contextul în care majoritatea din ei sunt sub acoperire de profile anonime.