4 motive să mergi la #descOPERĂ

Orheiul Vechi – spre deosebire de cel nou, pe drept își poate atribui titlul de centru cultural a Republicii Moldova. Și s-ar părea că e cazul să întrebăm: da oare nu se poate în altă parte să faci festivaluri?! Se poate desigur, doar că la Orhei poți ajunge din toată țara (la Edineț e mai dificil de la Cahul să ajungi) și mediu de aici predispune spre frumos.

Friedrich Pfeiffer, Austria

1. Am auzit câteva voci care au afirmat: muzica clasică se face doar în teatru, aerul deschis nu e pentru atfel de muzică. Am adresat întrebarea asta dirijorului: Friedrich Pfeiffer, care a răspuns în video de mai jos, cam în minutul 4:50


Dacă ți-i lene să asculți răspunsul îl zic eu pe scurt: astfel de evenimente se fac pentru a populariza muzica și evenimentele culturale. Dacă e în aer liber, nimeni nu pretinde la un sunet impecabil și nici nu cere să te comporți ca în teatru. E distracție, eveniment public pentru familii și nu doar. Vii ca să te relaxezi și să faci cunoștință cu muzica pe care de obicei nu prea o avem pentru publicul larg.

2. Ai să poți ajunge și rămâne dacă vrei. Transport va fi organizat cu 50 de lei tur-retur. Cazare va fi oferită la Vila Roz și la Casa din Luncă. Am fost la ambele destinații – sunt foarte foarte faine, cu condiții decente și plus la toate oferă micul dejun și biciclete care intră în prețul cazării – foarte comod să te deplasezi prin zonă.

3. Prețurile. Anul acesta vor fi bilete „sociale” pentru studenți și pensionari – 100 de lei biletul. În rest 150 de lei biletul de intrare, 300 de lei abonamentul pentru toate 3 seri + dacă vrei poți lua un cupon pentru masă, după concert la restaurant, lucru care îl recomand – tare bună mâncare mai fac la restaurantul cela.

4. Diversiatea. Anul acesta vor fi 3 scene, una pentru fiecare seară – cea mai interesantă îmi pare scena din apă pe care vor fi 60 de artiști

Una din scenele #descOpera va fi pe apă. Pe această scenă încap 60 de artiști

O postare distribuită de nicolae apostu (@nicolaeapostu) pe

băieții care vor face „atmosfera”

În acest weekend toate plăcuțele cu inscripția de mai jos au fost rupte.
Ne vedem pe 9-11 la Orhei, toate detaliile pe care nu am reușit să le menționez le găsești aici