Unde Plahotniuc greșește?

Și uneori mă mir. Om cu atâtea milioane, cu atâția consilieri și face eroarea asta elementară…

Vorbește cu noi parcă de undeva de sus, de departe. Are apariții publice puține, mulți purtători de cuvânt, mulți mesageri – dar apariții personale nu prea, iar când apare nu pare a fi uman deloc. Vorbește ca de la o  tribună imaginară, parcă după un scenariu bine pregătit.

Oamenii iubesc personajele interesante, aprinse, deosebite, din acest motiv la timpul său Voronin, Filat, Chirotacă iar acum Dodon au avut ratinguri bunicele: au arătat partea sa umană (chiar dacă extrem de falsă și înșelătoare).

Pentru Plahotniuc acest moment aproape este pierdut. Marșurile în fața coloanei în vestă antiglonț, pozarea de după gard, umbrele antiglonț și aparițiile mult prea formale, în momentul în care trebuie să fie mai aproape de oameni i-au distrus orice șansă de a deveni mai popular: asta desigur pe lângă toate invinuirile care i se aduc și imaginea diabolică pe care, uneori îmi pare, îi place să o proiecteze.

Eu nu știu băieți, cine din voi lucrează la imaginea lui, dar mai știi – poate nu v-o venit ideea, iar pe mine m-o răzghit să vă zic. Restul – mă scuzați că dau idei…înțeligeți-mă…cumva…