Nu miorlăi! (guestpost)

Boys GIF - Find & Share on GIPHY

Eu tare iubesc să analizez uneori sistemul nostru de învăţământ, cum iubesc să o facă toţi de astfel 다운로드. Suntem tare buni la două capitole, la arătatul cu degetul şi la căutatul vinovaților în ceea ce priveşte propriul insucces şi dacă vorbim despre sistem de învăţământ, în acest context mă refer la acel insucces şcolar 다운로드. Un articolaș de fapt care are ca scop să arate că tot secretul se ascunde în atitudine. O să fie cam greu să sculptez acest articol, dar voi încerca să fie cât mai clar posibil 알리타 다운로드.

Eu acum vreau nu vreau, zi de zi dau ochii cu sute de elevi. Şi vreau să zic, că nu s-a schimbat nimic, dacă e să fac comparaţie cu generaţiile care au terminat liceul acum 5 ani, cu excepţia iphone-lor şi selfie-urilor 다운로드. Sunt elevi care învaţă bine,  sunt elevi care:”- mi-am uitat caietul acasă”; ”- n-am putut să-mi fac temele, căci n-am înţeles subiectul”, elevi care „- nu-mi place obiectul, pentru ce el o să-mi trebuiască în viaţă?” şi cea mai iubită categorie a mea de elevi „- şcoala nu este obligatorie pentru a avea succes în viaţă, de exemplu Steve Jobs, n-a terminat nici una” 다운로드. Apropo de ultima categorie de elevi, ei nu conştientizează faptul că una e să termini o instituţie de învăţământ sau nu (am în vedere doar de acel atestat cu note) şi alta e să te autoperfecționezi zi de zi citind ceea ce îţi place şi dezvoltând careva competenţe pe care la sigur nu le dezvolţi la şcoală 말꼬리. Categoria aia de elevi care stau mai mult cu nasul în telefon creând hastaguri pentru poze de instagram şi nu marcând careva idei dintr-o carte.

Am să încerc să mă distanțez de la sistemul de învățământ, la unul așa de proporții mai mici 다운로드. Vorbesc de acea şcoală auto şi acele trei luni în care oamenii învaţă „intens” ca mai apoi să nu susţină examenul de şoferie.  Straniu, personal mi-a luat o săptămână ca să înţeleg toată teoria şi logica regulilor de circulaţie. Majoritatea însă, soldează cu eşec şi aici. Atunci apare întrebarea, cine totuşi e vinovat?

Autor: domnul (profesor de liceu) Alex