Locul tău sub ⛅

Cineva deștept zicea că sunt 2 tipuri de oameni:

Fake it till you make it – pretinde până tuturor le pare că ești ceea ce ești

și

Hustle till you die – mergi spre țintă până la moarte

Deja de care tu să fii e alegerea ta. Primii aleg calea adaptării și împrumutării ideilor, acțiunilor și comportamentelor. Ei seamănă cu iarba în bătaia vântului. Vântul culcă iarba cât de înaltă nu ar fi, dar nu o rupe

Cei care luptă încearcă să stea verticali, să aibă insistența asupra opiniei proprii și a orginalității, încearcă și descoperă lumea prin explorare și erori, iar uneori, asemenea copacilor, pot fi doborâți de vânturile puternice

Desigur cei care se adaptează și improvizează de obicei se încadează mai bine în orice circumstanțe, dar întrebarea e ce pot ei să schimbe? Cel mai des nimic, pe lângă abilitatea de a-și găsi locul oriunde nu ar fi, acești oameni aleg să nu mai poată nimic.
Înghesuiala veșnică și lupta pentru „adevărul absolut” pe de altă parte obosește și-i consumă pe ceilalți, unde mai pui că lipsa flexibilității este o problemă serioasă în comunicare, dar anume acești oameni de obicei aduc marile schimbări în viața întregii omeniri. Unul la un milion, e adevărat, dar aduc.

Cum alegi tu să fii? Evident răspunsul cel mai bun este: să am și din una și din alta. Numai că atunci, you fake it till you make it.