Chemare la înțelegere

Duminica se termină, nu-i așa? Toată prostia asta, isteria, separarea, împărțirea. Tu ești a lui Dodon, da’ tu a lu’ Sandu!

O campanie din care am ieșit cu câteva concluzii:

  1. Pe Ion Ceban nu îl votez la Primărie, și e păcat. Am impresia că partidul intenționat îi bagă bețe în roate, întâi Zinaida Petrovna i-a luat locul la alegerile locale, acum a fost silit să fie bufonul social a partidului. Pentru ce?
  2. Sunt oameni care se cred mai deștepți decât alții doar în baza alegerii electorale pe care o au
  3. Majoritatea moldvenilor se lasă ușor manipulați de orice știre șocantă și aproape sigur falsă
  4. Puterea de solidarizare a oamenilor nu trebuie să fie subestimată. Nu li s-a oferit șansă studenților să voteze la locul de studii? S-au găsit soluții

Dar hai să ne imaginăm că e luni dimineața și toate au trecut deja. Ce aș vrea eu să te rog?

  1. Dacă a câștigat candidatul pe care tu nu-l susții, nu începe a te vaicări și strânge valiza pentru hulubi. Până azi ai trăit cumva? Cumva vei trăi și după. Nu președintele te nenerocește sau face fericit.
  2. Nu-i înjura pe cei care au făcut o altă alegere. Nu contează dacă ai câștigat sau pierdut, opțiunea celorlalți cetățeni tot are dreptul să existe, poporul nu poate greși.
  3. Critică, de luni încă 4 ani, președintele ales. L-ai votat pe el sau pe contracandidatul acestuia, critică-l, pune presiune pe el, nu-i da șansa de eroare. Președintele trebuie să fie portavocea și interfața noastră de comunicare cu politicienii
  4. Respectă oamenii din jurul tău. Respectă-te pe tine. Eu știu că foarte mulți cu greu se vor uita unii în ochii altora, dar și mai greu în oglindă.

Prea mult ne-au polarizat ambele tabere până acum, prea multă ură și minciună a fost în toată campania, avem nevoie să ne revenim un pic.

Cam așa. Pace.