4 greșeli din campania lui Igor Dodon

1. A recunoscut Crimeea drept parte a Rusiei, drept reacție – noi deja avem ambasadorul din statul vecin retras, faine relații da? Să nu mai zic de istoriile cu „jandarmul român” care în Moldova nu e stăpân. Mai pe scurt, din punct de vedere a politicii externe candidatul Igor Dodon deja s-a cam ars

2. Nu a venit la nici o dezbatere cu contracandidatul său Maia Sandu, deși toți realizau că ea este principalul concurent, el a ales să meargă să discute cu Marian Lupu care într-un final nici nu a participat la vot. Cam fricoasă strategie, sau poate este inspirată din ceea ce face Putin care să nu fie prins cu vreo minciună nu merge deloc la dezbateri?

3. A acceptat și acceptă tendințele homofobe în echipa sa. Eu în genere am fost mirat de această atitudine a liderului socialiștilor, care în europa în mod normal sunt primii care susțin comunitatea LGBT. În Moldova însă ei sunt apărătorii bisericilor(nu încurcați biserica și religia)și marii critici a legii egalității de șanse, ok. Printre altele cei din comuniatea LGBT sunt oameni cu drepturi absolut egale cu orice alt cetățean, dar mă rog, PSRM crede altfel poate.

4. Igor Dodon nu a reușit să convingă că nu are nici o legătură cu Vlad Plahotniuc. Faptul că trustul media nu prea îl ataca și au existat zvonuri(întemeiate)că PD-ul ar fi făcut campanie pentru el după retragerea lui Marian Lupu doar a confirmat impresia că totuș aceste este mai comod pentru Plahotniuc decât Maia Sandu.

P.S. am mai scris un articol și despre Maia Sandu, în subiectivitatea mea, acestea sunt greșelile pe care le văd