În așteptarea mântuitorului [guespost]

De câteva zile mă gândesc la soluții. Mă gândesc că moldovenii înțeleg că au o viață mizerabilă și dau vina pe politicieni. Pentru că – facturile sunt scumpe, în stradă miroase urât, pe drumuri sunt gropi sau animale moarte, pe trotuare – mașini, în transport public – arome 조작된 도시 다운로드. Mirosuri, adică. Moldovenii așteaptă un fel de Mesia. Iar salvatorul se dovedește a fi tot moldovan și respectiv ei se dezamăgesc, trec 10 ani și tot așa. Ciclic. Ciclic și romantic. Așa cum numai un ciclu poate fi.

Mă gândesc că de fapt viața urâtă nu o fac toate astea, ci – vecinii noștri și lucrurile cu care suntem în contact mai multe ore pe zi 장미 의 이름 다운로드. Factura ai plătit-o cu tristețe și ai uitat de ea, dar iată dacă vecinii fac petreceri zi de zi sau vânzătoarea de la magazin e înăcrită sau cineva aruncă gunoiul în stradă, sau nimeni nu zâmbește sau la birou șeful îți face fecundation, sau când ieși în stradă cineva fumează chiar în fața ta sau taxatoarea te bruschează – toate astea te afectează mai mult și mult mai concret decât un miliard de euro furat.

Așadar moldovenii sunt mereu triști și mereu supărați. Și ei așteaptă să vină cineva să le facă dreptate. Ce-i interesant este că cei mai buni dintre noi nu înțeleg că indiferent de mântuitorul nostru înscăunat la Chișinău – la Florești, Glodeni, Dondușeni sau Comrat – oamenii vor rămâne precum au fost 리눅스 헤더파일. Pentru că le convine viața asta și e singurul mod de a trăi pe care-l înțeleg. Acolo ”doamna” face legea. Doamna de la spital sau de la poștă sau de la poliție sau de la magazin. Altfel zis – acolo ești prizonierul oricărei vahte sau storoj.

Un aspect interesant pe care l-am descoperit este că cei mai buni moldoveni se consideră cu obrazul curat 적족경혼 다운로드. Ei nu poluează. Dacă toți ar fi ca ei – lumea ar fi mai bună. Dar

 • Admit că de 2-3 ori pe an să facă o piancă, doar și vecinii adesea fac, nu?
 • Acceptă să dea mită, din varii motive / justificări (medic, poliție etc.)
 • Acceptă tacit încălcările de lege
 • Nu cunosc nicio poezie pe de rost, nu mai zic de anii de domnie ai lui Ștefan cel Mare
 • Nu fac absolut nimic pentru ca la ei în curte să fie curat și în jurul lor – mai bine

Ei sunt cu basmaua curată, iar restul – niște proști care votează cu Dodon 다운로드. Dar uite, întrebați-i tot pe ei dacă ar avea ocazia – ar fura niște bani (mulți mulți mulți)? Dacă vă mint – întrebați-i iar după 3 beri și aflați exact în ce condiții ar face-o și care sunt scuzele lor lamentabile :)

Păi, uite, dragii mei, soluția este să ne schimbăm noi. Și să nu ne mai măgulim și consolăm cu pleavă. Soluția ar fi să facem mai întâi noi curățenie în cap și în viața noastră, în ceea ce depinde nemijlocit de noi și apoi să cerem de la alții să facă același lucru 드래곤볼 오리지널 다운로드.

 • Sunați la Poliție când simțiți că ceva din jurul vostru nu vă place. Nu tolerați.
 • Nu iertați furnizorii care nu vă respectă (dezabonare, ne-frecventare, reclamație etc.)
 • Cereți bonul fiscal oriunde mergeți

De ce cred că ar putea să funcționeze? Pentru că moldovenii nu sunt neapărat răi sau idioți. Unii dintre ei pur și simplu nu se pricep că fac rău. Nu-și dau seama că în unele cazuri – ar putea să iasă urât 아리랑 뉴스 다운로드. Nu se gândesc la alții. Și dacă bați șeaua ca să priceapă iapa – poate că poate că ar funcționa.

Pentru unii dintre noi este totuși, din păcate, prea târziu ca să ne mai schimbăm. Căci și eu unul dintre moldovenii ”buni”, și totuși am glitch-urile mele (cel puțin alea legate de impozite sau de bunătate).

 

Așadar, care este totuși soluția unei vieți mai bune 다운로드?

Eu cred că-i asta. Orice învățător de clasele primare trebuie să organizeze adunări cu părinții. Și să le spună. Argumentând.

 • Sunteți niște boi…
 • Pentru că…
 • Iată cum trebuie corect.

Constant. Și în fiecare săptămână la ”Ora clasei” să spună copiilor. Argumentând.

 • Părinții voștri sunt niște boi 레드햇 9.0. Nu ascultați de ei.
 • Pentru că…
 • Iată cum e corect.

Și uite așa, an de an, an de an – să spunem oamenilor ce e bine și ce e rău. Și de ce. Toate aspectele.

Iar Ghimpu, Maia Sandu, Filat, Dodon, Băsescu, Obama sau Osama – ei nu contează. Absolut nimeni nu va putea face absolut nimic atât timp cât noi nu o vom cere 픽셀몬스터 다운로드. Și din punctul acesta de vedere – chiar suntem niște vite, iar ei sunt îndreptățiți să fure miliarde, pentru că nimeni nu se opune.

P.S. autorul se rușinează de articol, dar eu cred că e foarte bun