Caz real despre deservire. Nume schimbate.

De câte ori ești satisfăcut de deservire? De câte ori ți s-a întâmplat să cam strâmbi din nas? Mai ales când mergi în instituții ca Gemenii sau cele guvernamentale ori poate la UNIC, deși nu de loc depinde ci de omul cu care interacționezi, drept? Dacă ești deservit necalitativ sau ți se oferă un produs defect, știi cui să te adresezi?

Aș vrea să povestesc istoria unei cunoscute de-ale mele. Numele am să i-l schimb pentru că m-a rugat, dar istorioara e așa cum e.

Maria a cumpărat o rochie online, așa cum majoritatea din noi fac acum. Și pentru că rochița i-a fost cam mare, dar îi plăcea mult, a decis să meargă la unul din buticurile de la Gemenii să o ajusteze un pic. (aici am o mică dilemă dacă să dau sau nu numele întreprinderei, odată ce nu dau numele cunoscutei, dar cred că odată ce ei prestează servicii comerciale publice îmi pot permite atelierul Denis Popov et 4 Gemenii)

Maria a lăsat rochița să o îngusteze un pic, iar când a revenit – aceasta era vizibil detereorată, materialul era găurit și croiala era schimbată în așa mod încât nu puteai recupera forma hainei.
La încercarea de a protesta, administratorul a ripostat cu:

Poate cand tu ai probat-o ai stricat tesatura? De ce nu l-ai returnat ce vrei sa ne bagi nouă o rochie cu defect?!

Comod așa. Noroc că Maria avea un prieten avocat, care i-a recomandat să rfacă o reclamație la Centrul pentru Protecția Consumatorului, respectiv a descarcat modelul de reclamație de pe site-ul centrului si le-a expediat. Peste 2 zile a fost chemată la ședință cu avocatul furnizorului și o persoană de la Centrul pentru Protecția Consumatorului.

Am povestit cazul. Am observat din comportamentul și cum discuta cu mine reprezentantul de la Centrul pentrut Protecția Consumatorului că îi lua apărarea avocatului atelierului. Și au urmat câteva discuții telefonice gen: ”Hai poate vopsim defectele cumva” deci, nici o intenție de a întoarce pierderea mea financiara. Evident că rochia nu mai revine la starea ei nouă vopsind-o, e absurd.

Maria a decis să meargă în judecată petnru că știa Legea 105 este de partea ei: „Vînzătorul, prestatorul restituie contravaloarea produsului vîndut, serviciului prestat imediat după constatarea imposibilităţii folosirii acestora dacă deficienţa nu este imputabilă consumatorului

Atelierul a întors banii pentru rochie, doamna care și-a permis să vorbească nerespectuos cu Maria și-a cerut scuze.

un P.S. important de la Maria: păstrați invoce-ul de la procurarea hainelor online, mai ales dacă le dați la ateliere după