”Candidatul comun” – comporomisul pe care îl văd eu

Eh, tare mai vroiam să scriu acest articol mâine, dar dacă s-a pornit vorba în târg, vă zic ce gândesc eu despre acești 2 candidați.

Știu eu, știu că toți acum îs tulburați cu pozițiile de Premier și Președinte, dar vă propun să excludem postul de Șef al Guvernului din ecuație, acolo avem unul…nocturn, pâncând.

Eu aș propune: Maia Președinte, iar Andrei – Procuror Genera. Și înainte să îmi săriți în cap, permiteți-mi să argumentez de ce.

Stabilitate emoțională: Maia îmi pare mult mai cumpănită și calculată decât Andrei, cât face numai istoria cu acele

Și pe lângă asta emisiunile cu Pahomi sau Gonța au demostrat că Sandu acceptă mult ai ușor critica și atacurile asupra sa, are o viziune mult mai vastă decât „să îi închidem pe toți” și imaginea ei în vest este una foarte și foarte bună, ce imagine are Năstase – nu știu…

Pe de altă parte Andrei este foarte centrat pe lupta cu infractorii care sunt la guvernare. Corect? Are studii de jurist și dacă îi dai șansa – cu siguranță ar face totul ca să ajungă după gratii cei care trebuie.

Revolta maselor, nu s-a făcut doar cu efortul celor din DA – deși a fost esențial efortul lor, dar să nu uităm că ambii candidați au adunat mai multe semnături decât trebuie și în sondaje ambii au aceiași susținere. Întrebarea este, cine și pentru ce este mai potrivit. Avem nevoie de un Pocuror General ca Andrei Năstase? Cu siguranță. Avem nevoie de un Președinte ca și Maia Sandu – absolut

Al treilea om în poză este ca să vă amintesc cine ar putea câștiga alegerile în turul 1.