schimbă-ți

Te-ai sculat luni dimineața cu gândul: fu*u-i kdzms de viață? Poate nu luni dar marți? Însă gândul coincide?

Eu până recent consideram că diminețile sunt cea mai grea parte a vieții. Pentru că trebuie să te scoli, să depui efort ca să străbați în trafic tot orașul, asta pe lângă faptul că la 30 de ani nimeni nu te mai îmbracă și hrănește ca la 3 anișori, iar partea cea mai proastă pentru mine e că eu întârzii diminețile. Urăsc să întârzii, dar nu pot face nimic. Eu dimineața întârzii.

Ideea despre cât e de grea dimineața s-a schimbat atunci când cineva deștept mi-a zis că dacă nu ar trebui să fac acest efort pentru a străbate orașul și nu aș trăi cu gândul că întârzii în fiecare dimineață, diminețile mele ar fi mai frumoase. În esență, diminețile și așa îs frumoase, circumstanțele în care le trăiesc îs mai dificile.

Fix așa cu ziua de luni. Nu ziua de luni e aiurea. Altceva probabil te face mai puțin fericit

Și atunci mi-am adus aminte de modelul CASIO – asta nu e reclamă al ceas apropo. CASIO e un model care zice că atunci când nu ești mulțumit de viața ta, trebuie să schimbi:

Circumstanțele: schimbă mediul în care exiști, cercul de prieteni, serviciul, traseul pe care mergi spre casă. Schimbă-le, nu merită să suferi când poți schimba ceva.
Atitudinea: acesta este al 2lea nivel. Foarte des, în viață, vor fi momente când nu poți schimba circumstanțele (plouă, dead-line-uri etc.) și atunci poți alege atitudinea. Poți să te vaicări, sau poți să fii productiv și mulțumit de tine.
Standartele și Obietivele: foarte des, poți fi nefericit, pentru că vrei prea multe de la tine și de la oamenii din jur, sau dimpotrivă pentru că ceri prea puțin și te mulțumești cu ceea ce ai fără să lupți. Și nu uita de hedonism, dar în doze decente
Importanța: poate ceea ce îți pare important în viață, într-adevăr nu e? Poate nu e serviciul, dar e familia? Sau invers? Nu e familia acum ci studiile? Fii egoist. Ce te face să zâmbești? Poate asta e important?
Orice altceva: Cele de mai sus nu ajută? Schimbă orice altceva. Garderoba, alimentația, poate frizerie?

Fii fericit, chiar și luni.