Recensământul 2014

Ce-i acolo cu Recensământul. Țineți minte, care 2 ani în urmă a fost. Rezultatele căruia trebuia să apară încă în decembrie 2014 și acum ar trebui (conform promisiunilor) să apară peste 27 de luni de la efectuare.
Adica: iaca-iaca 24 de luni fiind 2 ani, iar + 3 luni e: iunie, iulie și aaaaaugust. 25 august? Sau s-a schimbat ceva între timp?
Între timp mă întreb: da oare era nevoie neapărat să fie făcut el pe foi? Și apoi procesat?


Știți că suntem în secolul XXI? Revoluție digitală, 4G în 90% din țară, fiecare pensionar are acces la mail, fiecare clasă de liceu are o sală de calculatoare. Vara liceele sunt goale, și școli nu-s mai puține decât primării în țara asta, înțelegeți? Problemă de confidențialitate? Generezi pe loc o cheie pentru fiecare venit – oamenii completeaza chestionarul direct pe unul din 15-30 de calculatoare disponibile iar datele primare pot fi procesate instant: cetățenie, naționalitate, limbi vorbite etc. Și ai rezultatele cantitative în 2 zile după încheiere. Nu mai zic de faptul că s-ar putea investi într-un număr X de tablete cu softul preinstalat, dar asta deja din domeniul fantasticului.  Eu desigur că nu-s expert nici în statistici nici în IT, dar ceva îmi zice că nu există soluție care nu ar putea fi implementată în acest mod.

Între timp, avem ce avem.