contribuția Alinei Zotea

Trebuie să recunosc că am greșit. Am votat PL la alegerile din 30 noiembrie 2014 – dar nu te grăbi să mă judeci: pe oricine nu ai fi votat atunci ai comis aceeași greșeală.
Dincolo de miliard și rezolvările problemelor între fracțiuni ca în filmele despre mafie, eu am dreptul să cer de la partidul pe care l-am votat un pic mai mult decât de la altele. Da? Nu?

Ei bine, eu azi eram foarte nemulțumit de felul în care se implementeazăa „Proiectul hotărîrii pentru completarea punctului 2 din Hotărîrea Parlamentului nr.433-XII din 26.12.1990 cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și la zilele de odihnă în Republica Moldova” – sau legea 1 iunie, cum cred mai mulți deja o numesc. Marți, pe 24 mai a apărut ideea, azi deja a fost trecută pe la guvern și de mâine apare în Monitorul Oficial.
Legea ok – probabil e nevoie să existe, cei care au copii se pot pronunța mai bine. Eu încă nu îmi dau seama, până la urmă, cât e de bine să nu ieși la lucru într-o miercuri ca apoi să vii o sâmbătă, dar să las la o parte aspectele economice. Vorbesc doar de proces.

Deputata jubila pe contul său de facebook de ispravă (interesant că în 8 ore a adunat doar 40 de like-uri)

Iar eu ca și alegător, mi-am permis să-i adresez o întrebare. Poate nu în cel mai politicos mod, dar sigur cel mai direct și sincer:

Drept rezultat: m-am trezit și blocat și fără răspuns. Dealtfel azi blocați au fost cam vreo 10-15 prieteni de-ai mei care la fel au pus aceeași întrebare. De…ales al poporului…liberal.

Am fost foarte supărat de un astfel de răspuns. Dar mi-am zis, că poate e ocupată cu ceva important și nu are timp pentru așa derbedei ca mine?

Zic: dă să văd ce am mai făcut deputatul Alina Zotea cât este în Parlament. Am accesat această minunată pagină pe care am aflat că din 15 proiecte legislative, deputatul Zotea este doar pentru semnătură trecută pe 13 (e foarte ușor să îți dai seama dacă deschizi documentul) și nu exclud că nici nu cunoaște conținutul documentelor semnate – deși nu pot afirma că ar fi neapărat așa. Doar nu exclud.

Mai are un singur proiect de lege, în afară de cel enunțat mai sus, acesta aici domnișoara Alina vrea să interzică panglica Sf. Gheorghe, sau „de colorado” cum mai este numită. Vital proiect. Important. Ah încă ea și-a pus semnătura pe acest proiect „Proiectul legii cu privire la statutul municipiului Chișinău” pe mulți îl numesc un proiect periculos pentru că i-ar dar drepturi și împuterniciri prea mari Primarului. Dar asta e altă vorbă.

Acum întrebarea: o lege care s-a implementat cu foarte mare grabă, de parcă ar arde ceva și care va cauza un colaps mâine. Mâine jumate de țară va ieși la lucru, iar jumate nu. Grădinițile vor fi închise, iar părinții vor trebui să meargă cu copii la birou, presupun. O parte din bănci vor lucra, altele nu. Pe scurt – 1 iunie va fi ziua dezordinii în Republica Moldova. Iar a doua lege…știți voi cu lenta, aia vitală.

Și acum întrebarea mea: cine ar vrea ca toți 101 deputați din Republica Moldova să fie ca și Alina Zotea? Numai vedeți, aveți grijă să le luați protecții pentru genunchi, nu de alta, dar iarna nu vor fi ședințe a Parlamentului.