dragostea nu e decât hormoni

asta e cea mai mare ghicitoare a tuturor timpurilor: ce este dragostea jdk 1 3 download?

eu îndrăznesc să spun că dragostea îndrăgostirea nu este decât o explozie de hormoni, iată de ce ea e atât de sufocantă și încântătoare la început și tot mai obișnuită și calmă atunci când se transformă în afecțiune de lungă durată, despre ce hormoni vorbim Watchdog download?

Dopamină este responsabilă de 2 lucruri majore: Motivaţie şi Atenţie 영화 노트북 한글자막 다운로드. Atunci când noi ne setăm un obiectiv şi lucrăm la realizarea acestuia, în organism şi în creier se elimină dopamină care focusează atenţia şi ne ajută să trecem peste provocările care apar în calea obiectivului setat 프리즌 아키텍트 한글판 다운로드. La fel dopamină afectează dispoziţia şi controlează centrele de recompensă şi plăcere/satisfacţie în creier. Aduceţi-vă aminte când cineva va făcut o surpriză, acum aduceți-vă aminte ce surpriză plăcută este să întâlnești persoana pe care o iubești 카스 소스 다운로드? Sexul şi drogurile la fel sunt un generator de dopamină. Însă dacă sexul sporeşte nivelul de dopamină cu 50-100%, atunci cocaina explodează nivelul dopaminei până la 300-800% 다운로드.


Serotonina, sau hormonul fericirii, afectează dispoziţia, impulsivitatea, aprecierea de sine şi sporeşte rezistenţa la stres 해리포터 아즈카반의 죄수 자막 다운로드. Serotonina contracarează cortizolul şi sporeşte conexiunile din regiunile din creier responsabile de învăţare şi memorie. Caşcaval, boboase, ciuperci, grîu, hrişcă, banane, ciocolată, cafea, ceai, curmale, portocale, tomate 한공주 다운로드.
În altă ordine de idei cercetătorii susțin că persoanele cu sindromul obsesiv-compulsiv au un dezechilibru de serotonină. Conținutul serotoninei din sângele obsesiv-compulsivilor și al indrăgostiților este cu 40% mai scăzut decât cel al subiecților normali 다운로드.
Cu toate acestea, se consideră că depresia este cauzată de numărul prea mic de receptori de serotonină. Ultimele cercetări privind boala psihică schizofrenie arată că serotonina prezentă în exces, în organism, poate fi cauza acesteia și factor precursor și al altor boli psihice 겨울왕국 더빙 ost. Menținerea unui nivel potrivit de serotonină în corpul uman, diferă de la un organism la altul, datorită alimentației, a modului de viață. Altfel spus, oamenii îndrăgostiți, având un nivel de seratonină scăzut au comportamente, ușor deviante.

mai sunt 2 prieteni, care la fel își au parțial impactul

ideea de bază e că cortizolul e bun, dar numai nu când e prea mult, iar lipsa obiectului adorat ne poate duce în stres, care apoi generează eliminare de cortizol, inițial acesta are efect pozitiv, dar după ceva timp:

prea mult Cortizol face ca omul să aibă:
– performanţă cognitivă scăzută
– micşorarea densităţii oaselor
– micşorarea masei musculare
– tensiune înaltă
– imunitate scăzută

***

într-un final, atunci când suntem la etapa îndrăgostirii, acești hormoni ne plimbă pe așa urcușuri și coborîri că-ți poți ieși din minte, apoi însă totul se normalizează. din acest motiv dragostea în adolescență e mai pasională iar în maturitate mai calculată(cu excepțiile sale desigur): cât mai mare crești, cu atât mai bine îți ții în golgote emoțiile.

imaginile și o parte din text îi aparțin lui Iulian care sper să nu să se supere că m-am inspirat