clientul NU are mereu dreptate

clientul e rege

clientul mereu are dreptate

clientul este pe primul loc

frazele acestea sunt corecte, dar nu mereu 알집 앱 다운로드. doar într-un anumit context.
dacă pe timpul socialismului acel care avea produsul era rege, acum noi am învățat să ne protejăm drepturile de consumator 제미니 맨 다운로드. numai că și aici, unii dintre noi mergem peste zona acceptabilă.

întâlnesc tot mai mulți oameni cărora le pare că dacă dau un ban – trebuie să fie tratați ca niște regi 다중 파일. el/ea cumpărăr ceva de 50/100/200 lei pe lună și gata, fără ei compania ta se va sufoca și încă fă reducere și mai și suflă-le în borș, răspunde la orice oră la apeluri telefonice și dansează la nunta feciorului pentru că dansatori nu sunt 시스코 애니커넥트 다운로드.

între timp. fiecare dintre noi are nevoie de serviciile/produsele pe care le procură. și apare întrebarea: cine are dreptate clientul (așa cum e la modă în capitalism) sau prestatorul (cum era cândva) 다운로드?

eu spun că nici-nici 묵향 텍스트 다운로드. nu există un răspuns universal. trebuie cu toții să învățăm că e vorba de un parteneriat relația asta. și ca în orice parteneriat: eu am nevoie de serviciile/produsul tău, tu ai nevoie de banii mei 소드아트온라인 극장판 다운로드. altfel nu poate fi. iar partenerii se tratează în primul rând cu respect reciproc, nu cu măsurare de cine-i mai vajnic