clientul NU are mereu dreptate

clientul e rege

clientul mereu are dreptate

clientul este pe primul loc

frazele acestea sunt corecte, dar nu mereu. doar într-un anumit context.
dacă pe timpul socialismului acel care avea produsul era rege, acum noi am învățat să ne protejăm drepturile de consumator. numai că și aici, unii dintre noi mergem peste zona acceptabilă.

întâlnesc tot mai mulți oameni cărora le pare că dacă dau un ban – trebuie să fie tratați ca niște regi. el/ea cumpărăr ceva de 50/100/200 lei pe lună și gata, fără ei compania ta se va sufoca și încă fă reducere și mai și suflă-le în borș, răspunde la orice oră la apeluri telefonice și dansează la nunta feciorului pentru că dansatori nu sunt.

între timp. fiecare dintre noi are nevoie de serviciile/produsele pe care le procură. și apare întrebarea: cine are dreptate clientul (așa cum e la modă în capitalism) sau prestatorul (cum era cândva)?

eu spun că nici-nici. nu există un răspuns universal. trebuie cu toții să învățăm că e vorba de un parteneriat relația asta. și ca în orice parteneriat: eu am nevoie de serviciile/produsul tău, tu ai nevoie de banii mei. altfel nu poate fi. iar partenerii se tratează în primul rând cu respect reciproc, nu cu măsurare de cine-i mai vajnic