Bălți – mai aproape de Europa cu sau fără Renato

am făcut azi expediție spre nord – la Bălți. m-am sculat la 7 dimineața și la 10.00 deja era acolo. la Bălți e mai frig pentru că bate mereu vântul – dealuri la ei nu-s, în schimb este vânt

am mers în primul rând pentru că azi se semna un tratat de colaborare între orașul municipul Bălți și orașul Daugavpils au semnat un acord de colaborare(cu cine au semnat puteți vedea pe wiki)

acordul s-a semnat apropo în absența primarului local, pentru că el…

eu serios am mers să bat la ușa primarului, să văd pe ce se cheltuie banii contribuabililor locali? și nu mi-o răspuns nimeni, am chiar și doi martori: Grigore și Dumitru

e amuzant să știi că cineva stă în cort și protestează în timp ce în fața primăriei se protestează împotriva lui tot în cort…intersant Filat și Plahotniuc au undeva corturi instalate ca să protesteze contra cuiva?

Primăria. Orășelul. Paza.

A photo posted by nicolae apostu (@nicolaeapostu) on

iar la 300 de metri m-am ciocnit de un alt protest

a. apropo eu deloc nu v-am zis că la eveniment m-a invitat ADR-ul și în esența acest eveniment înseamnă o apropiere masivă a regiunii de nord de tot ce înseamnă Uniune Europeană. e amuzat așa, cei 73% care l-au votat pe Renato știu că sub mandatul lui Bălțiul face pași enormi spre Europa? nu cred. nu cred pentru că azi foarte puțini locuitori a Bălțiului înțelegeau ce se întâmplă, dacă cunoști un bălțean – zi-i.

P.S. la final am avut șansa să încerc gustări din Letonia. foarte multe proteine și fibre în bucătăria lor națională