platforma, DA?

eu mereu am fost de partea organizatorilor protestului, mai ales când erau abia la început și eram 20, apoi 300 de oameni care se strângeau în Scuarul Catedralei. m-am întâlnit chiar cu o parte din cei care sunt organizatori(cei mai tineri)doar că nu m-am regăsit ulterior în acțiunile lor.

ieri ascultând declarațiile de la microfon mi-au părut cam…populiste. nu știu, poate să fie ceva ne-populist într-o astfel de întrunire?
îmi place spiritul protestului. îmi place că nu e mizerie după protest și nici în orășelul de corturi. dar nu îmi place lipsa unei viziuni clare. demisia președintelui și a guvernului? dar tot cu guvernul se negociază? cineva ieri țipa să se meargă și să se aresteze aeropotul – ca să nu poată fugi din țară nici un demnitar, și cu cei care pleacă la rude ce facem? tot îi arestăm în țară? platforma începe să devină o forță, doar că o forță care trage în nicăieri, în populism și lucruri care se repetă după 1991, 2002, 2005 și 2009.

azi seara vreau să trec pe la orășelul de corturi, să văd dacă au nevoie de apă sau altceva cu ce i-aș putea ajuta, pentru că protestul este și în mine, chiar dacă nu stau acum în fața guvernului – dar vreau să ajut cum pot.
declarațiile și cerințele însă nu prea le înțeleg, nu pe toate. cine mă ajută să le înțeleg?

 

poza de aici