eu recensământ, tu recensământ, el/ea…

am fost:

eu știu, e la modă acum să pui poze cu “naționalitate – român”, numai că eu nu am făcut-o, chiar dacă am cetățenie din 2002, iar familia mea întodeauna s-a considerat română, nu am făcut-o anume pentru că e o pornografie acum cu povestea asta, știți: așa cum era cu motanii, sau cum acum e cu selfie.

să ne amintim că specula cu naționalitățile mereu a fost o prostie, utilizată de polticieni în scopurile lor meschinuțe și micuțe de manipulare, în Crimeea a fost aceeași poveste: un președinte a zis că acolo majoritatea sunt de o naționalitate cu el, a trimis armata și apoi a luat o peninsulă de la un popor, contrar tratatelor internaționale semnate

eu, desigur, înțeleg importanța declarației naționalității în contextul geopolitic regional, dar nu vreau să o fac pentru că asta e la modă, așa cum era la modă să faci poze cu motănașii sau acum e la modă să faci selfie.

a fi român sau rus, creștin sau ateu, e o alegere personală și o declarație puternică, iar dacă vrei ca toți să știe cine ești o faci în fiecare zi, nu pentru că e la modă sau de doru like-urilor. sau nu?